14 juli 2008

Gamla Folkpartiledare tar Aliansen i örat

Jag trodde inte FRA-debatten kunde öka mer. Men idag tar tre före detta partiledare för Folkpartiet regeringsaliansen i örat på DN-debatt (SvD). De menar helt enkelt att regeringen måste lyssna på folket och kritiken. Kolumnisten Sofia Nerbrand hugger också tag i regeringen och konstaterar "Regeringschefen har redan förlorat det mesta och de flesta i denna affär."

FRA frågan kommer utan tvekan hamna i Europadomstolen. Får regeringen eller integritetskritikerna och remissinstanserna rätt där? Lika intressant blir det och se vilken av Aliansens partiledare som backar först för trycket. Troligtvis har nu prestigen tagit över. Är de bereda att offra partiledarpost och regeringspost genom att stå fast? Jag skulle vara mycket förvånad om inte denna fråga kommer upp i valrörelsen både till Europaparlamentet om ett år och riksdagen om två. Då kommer folket slutligen säga sitt. Det är ju trotts allt så att all makt utgår ifrån folket.

Ett något mer humoristiskt inslag i FRA-debatten är att den moderate riksdagsmannen Finn Bengtsson har blivit anmäld till Allmänna Reklamationsnämnden för att han röstade ja till lagen.

Vi har idag också fått en fin demonstration av Eniro hur lätt det kan vara att få tag i känslig information

Läs vad jag tidigare skrivit om FRA-debatten.

Inga kommentarer: