29 juli 2008

USA frihetens land, vill vi bli som dom?

Idag blev jag med en EeePC 900. Lagom stor dator att ha med sig överallt. Efter att installerat Adblockplus så går det surfa bra utan flash-reklam.

USA vår frihetskämpe i väst vill registrera sina gäster än noggrannare. Man måste registrera sig på en webbsite några dagar före man åker dit. Har man ett namn som inte är allt för likt en misstänkt terrorist så får man komma in. Samtidigt har de tidigare tagit sig rätten att få kopiera besökarnas bärbara. Jag behöver nog inte åka dit på ett tag. Det får bli andra ställen först. När inför vi samma regler för amerikaner påväg hit?


Bloggaren Henrik Alexandersson kommer inte bli granskad av JK trotts anmälan av FRA då publicering av de hemligstämplade dokumenten inte faller under tryclkfrihetslagen eller yttrandefriehetsgrundlagen. Fallet har skickats vidare till allmän åklagare. Samtidigt publicerar fler bloggare de aktuella dokumenten. FRA-debatten hettar helt enkelt till i kapp med sommarvärmen. När träder statsministern fram?

2 kommentarer:

Hans Persson sa...

900, är det den med den större skärmen? Har du köpt den i Sverige, och vad fick du i så fall ge för den? Jag har bara sett den lilla skärmen (men har iofs inte letat).

Jag utgår från att det kommer ett längre inlägg om datorn framöver.

Magnus Runesson sa...

Jupp på alltihop. Den är på väg ut i butikerna denna veckan ock kostar precis under 3000kr.