22 juli 2008

Mer värk för Reinfeldt

Det är inte bara jag som vill börja om från början. Det har sedan en tid vari S och Mp:s officiella ställning. Nu(DN, SvD) har ett nätverk av borgliga politiker bildats med krav på just detta. Därmed yttligare värk för regeringen.

Nätverket är inte vilka politiker som helst utan ledande kommunpolitiker, patistyrelsemedlemar och ungdomsförbundsordföranden. Nätverket menar att ytterligare kontrollorgan inte kan stärka integritetsskyddet i och med granskningen i sig är omöjlig att utföra. Precis som jag tidigare varit inne på. Det borgliga nätverket säger som många andra att de inte är emot signalspaning i sig utan är emot den aktuella lagens integritetskränkningar. När skall Ingvar Åkesson och Sten Tolgfors förstå detta. Eller är det så att de inte vill förstå?

Vänsterpartiet har varit ute i kylan i FRA-debatten efter att S och Mp gick samman i Almedalen men också för att de har varit helt emot signalspaning. Nu vill dock Alice Åström(v) göra upp med övriga partier i en blocköverskridande överenskommelse kring en ny signalspaningslag. Kritikerna i Fp säger kanske.

Jag hoppas att vi nu har kommit till den punkt då det inte är frågan om FRA-lagen skall omarbetats utan när och vem som kommer vara den drivande kraften. Många vill få den fjärden i hatten. Dock är det uppenbart att regeringen inte vill ha den.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Man får hoppas på en KOMPETENT omarbetning.