3 augusti 2008

Rökta rödbetor

Mätt och belåten efter en underbar middag. Rökta rödbetor, sallad och en grillad biff.

Ingredienser

  • ca 8st rödbetor
  • färsk rosmarin
  • färsk dragon
  • färsk persilja
  • 1msk rödvinsvinäger
  • 3msk bra olivolja
Tillbehör till rödbetorna
  • 1-1½ dl keso, naturell
  • 1msk citronsaft
  • färsk timjan
  • ett par matskedar olivolja
  • salt och peppar
Skölj rödbetorna och tag bort blasten, låt sista centimetern sitta kvar. Vik aluminiumfolie dubbelt, lägg på rödbetorna och strö över rosmarin bladen. Gör ett paket, stick några hål med en kniv. Lägg paketet på grillen nere i kolen. Gärna med några kolbitar ovanpå. Låt dem ligga cirka 30minuter, tills de är mjuka.

Gör under tiden ordning tillbehöret. Blanda bara ihop ingredienserna och smaka av.

Låt rödbetorna svalna något. Skala och dela rödbetorna. Blanda dem med grovt hackad persilja och dragon. Slå på vinäger och olja. Blanda runt.

Lagom när man tar av rödbetorna är det dags att lägga på köttet.

Ät och njut tillsammans med ett glas sydafrikanskt rött vin. Vi drack Robertson's Pinot Noir.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Det låter gott. Är det stor skillnad på grillade och kokta rödbetor? Jag har bara ätit kokta och ugnsrostade.

Magnus Runesson sa...

Grillade vet jag inte. Dom här är ju mer rökta och får en viss rökig smak. Jag gissar att de också har mer rödbetssmak kvar då de inte legat i vatten.