Rökta rödbetor
Mätt och belåten efter en underbar middag. Rökta rödbetor, sallad och en grillad biff.
Ingredienser
- ca 8st rödbetor
- färsk rosmarin
- färsk dragon
- färsk persilja
- 1msk rödvinsvinäger
- 3msk bra olivolja
- 1-1½ dl keso, naturell
- 1msk citronsaft
- färsk timjan
- ett par matskedar olivolja
- salt och peppar
Gör under tiden ordning tillbehöret. Blanda bara ihop ingredienserna och smaka av.
Låt rödbetorna svalna något. Skala och dela rödbetorna. Blanda dem med grovt hackad persilja och dragon. Slå på vinäger och olja. Blanda runt.
Lagom när man tar av rödbetorna är det dags att lägga på köttet.
Ät och njut tillsammans med ett glas sydafrikanskt rött vin. Vi drack Robertson's Pinot Noir.
2 kommentarer:
Det låter gott. Är det stor skillnad på grillade och kokta rödbetor? Jag har bara ätit kokta och ugnsrostade.
Grillade vet jag inte. Dom här är ju mer rökta och får en viss rökig smak. Jag gissar att de också har mer rödbetssmak kvar då de inte legat i vatten.
Skicka en kommentar