11 augusti 2008

Mumsa mat från internet medan tågen står

Vi har under cirka ett halvår fått Ekolådans Mixlåda hemlevererad till oss. Kvaliteten har varit genomgående god. Betydligt bättre än på närliggande stormarknader. Skulle samma kvalitet kunna garanteras på kött skulle jag gärna köpa det via nätet med. Mjölk, frysvaror, mjöl etc ser jag inget problem alls att kunna köpa via nätet om man bara löser förvaringsproblemen för kyl och frysvaror. Tyvärr finns inte möjligheten att handla annan mat än via grönsaker via nätet just nu, ingen levererar ju.

Jag förstår därför inte riktigt varför inte försäljningen tar fart. Är kvaliteten på det levererade för låg? Kostar det för mycket att få det hemkört? Jag vore glad att få spara både bensinpengar och tid. Tiden lägger jag hellre på att laga god mat. Det går tydligen bra för både Ekolådan och dess konkurrenten Årstiderna.

Tyvärr levererar inte Årstiderna hit hem. Annars är deras fiskleveranser definitivt intressanta.

SvD tar idag upp problemen som uppkommer på Södra stambannan då tunlarna norr om Norrköping skall repareras. Det har under hela våren varit reducerad hastighet genom dem. Tro dock inte att SJ updaterat sin tidtabell för det. Nu under reparationerna får de som kommer söder ifrån på mornarna sitta still 20 minuter i Norrköping, varje dag, och vänta på att olika anslutningsbussar skall komma. Reparationer måste göras, men detta är inte de enda problemen som varit på denna del av streckan den senaste tiden. Läs mer om vad jag skrivit om problemen här. Med risk för att bli tjatig: Bygg ostlänken nu.

Slutligen måste jag rekommendera DN:s bildspel OS ur en annan vinkel. Här är det inte prispallar och målgångar som är fokus. Fantastiska bilder.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Många kul bilder i bildspelet.

Funderar på att prenumerera på ekolådan, men det får vänta till efter sommaren. Just nu har vi gott om grönsaker i trädgården; squash, rödbetor, lök, potatis och grönkål.

Hans Persson sa...

Snyggt. Jag lyckades faktiskt pricka in vilken Tangerine Dream-skiva musiken kom från (Le Parc) innan de talade om det, även om jag inte hade koll på vilken låt. Länge sedan jag lyssnade på den.