20 augusti 2008

Konstruktiv Thomas Bodström

Förre justitieministern Thomas Bodström skriver en debattartikel i DN idag. Jag blir inte klok om det är hans åsikt eller partipolitik. Som justitieminister var han ju inte direkt kramare av integritet, å andra sidan så valde han att inte genomföra FRA-lagsförslaget som nuvarande regering genomfört.

Bodström konstaterar att vi behöver signalspaning, det är de flesta av oss överens om. Han menar att de brottsbekämpningsförslag han genomförde inte kompromissade med integriteten. Det kan man ju diskutera. Generellt känns hans argumentation vettig men jag vet som sagt inte om jag vågar lita på det eller om det är partipolitik,

Hans slutsats om debatten är dock klockren "[Tolgfors och Reinfeldts] enda svar på kritiken, som innebär att ingen förstått och att alla överdriver, håller inte." Tolgfors och Reinfeldt lär ju inte komma med något mer sakligt motargument nu heller mer än möjligen anklaga Bodström för att göra partipolitik av frågan.

Det var förövrigt ett intressant samtal i SVT Gomorron Sverige med Jan Guillou där han konstaterade att man bör införa straffplikt för de som ljuger i KU. Det skulle lösa en stor del av FRA-problematiken.

Inga kommentarer: