Fredagsmiddag
Igår lagade jag en mysig fredagsmiddag. Förrätt var det Ravioli med mintsås. Varmrätten bestod av potatisgnocchi, gorgonzolasås och grillad ryggbiff.
Att göra sin egen Ravioli är inte svårt. För två person er som förrätt. Grunden för receptet kommer från Gennaro Contaldo.
Pastadegen:
- 1 ekologiska ägg
- 100g durumvete
- 125g ricotta
- citronskal, finhackat
- 2msk riven parmesan
- 1msk citronsaft
- 50g smör
- 20 löv från pepparmynta
- 2 msk citronsaft
- 3 msk riven parmesan
Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen i en skål. Gör små bollar av dem, ca 2cm i diameter.
Kavla ut pastadegen eller kör den grenom pastamaskinen. Lägg ut bollarna så de har 1.5cm pastadeg fritt på tre sidor och att den fjärde går vika över bollen. Tryck ihop kanterna med en gaffel.
Sjud raviolin i lättsaltatvatten i tre minuter.
Under tiden, lägg smör och pepparmynta i en traktörpanna . Låt smöret smälta och börja bubbla. Rör i citronsaft och parmesan. Lägg sedan i raviolin och rör om. Servera!
Potatisgnocchi är inte heller svårt.
- 600g bakpotatis
- 80g vetemjöl
- 2 ägggulor
- salt
Koka gnocchin i lättsaltat vatten i 10 minuter.
1 kommentar:
VÄLDIGT GOTT! :-)
Skicka en kommentar