5 februari 2009

Telefonkatalog - Nej tack!

DN skriver idag att fler och fler avsäger sig från Eniros telefonkatalog. Gör det du också här. Tyvärr går det inte göra om man bor i lägenhet. Företag borde också avbeställa. Här på jobbet står en hel pall med telefonkataloger som få tar av. Frågan är hur man blir av med alla lokala varianter av telefonkataloger man får.

Jag behöver ingen katalog jag har ju dem på nätet:

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Håller med om att det är dåligt att bara villaägare kan avbeställa. Jag har nog inte kollat i en telefonkatalog på tio år. Jag tycker att det vore mycket bättre om de som ville ha den fick beställa den.

Anonym sa...

Skönt att man i dagens Sverige bara tänker på sig själv. Tänk alla gamla människor som inte har en dator eller ej kan använda den? Dem är väldigt tacksamma att få en katalog att kontakta folk/företag med. Ni som såg uppdrag granskning igår om glesbyggden som försvinner, eller debatt om pensionärer som inte får riktig mat, detta är samma sak. Ska man mobbas för att man inte kan med datorer och internet?

Anonym sa...

Anonym, hur kan du förvränga diskussionen så enormt? De som vill ha den ska givetvis få den, det folk vänder sig mot är att man automatiskt får den och måste avbeställa ifall man inte är intresserad. Det rimliga vore ju raka motsatsen.

Dina liknelser stämmer absolut inte, det är absolut inte samma sak.

"Mobbas", nej det ska man inte... vill man ha telefonkatalogen ska man naturligtvis få den men för oss andra som inte använt en sådan... ja jag kan inte ens minnas senaste gången. 90-talet iallafall.

Anonym sa...

Eniro ger bara ut katalogen för att de tjänar kosing på den, så klart. Det handlar mest om lurendrejeri. Bojkotta eniro!
http://www.rynge.com/blog/2008/10/oetisk-frslljning-av-eniro-gula-sidorna.html

Anonym sa...

Bostadrättsföreningar och hyresvärdar/förvaltare kan förbjuda Eniro att stjälpa ut de brandfarliga annonskatalogerna (som telefonkatalogen numera är) i portarna.