Mat i ugnen
Nu står dagens middag i ugnen. En riktigt fin rostbiff tillsammans med ungnsbakade grönsaker i Balsamvinäger. Grönsakerna är från veckans Ekolåda; Butternut-pumpa, palsternackor, paprika, champinjoner, vitlök och rödlök. De fräscha, krispiga, ekologiska grönsakerna gör det ännu roligare att laga mat.
Jag har också passat på att lära mig skillnaden mellan ekologiskt och biodynamiskt odlat. Ekologiskt är att man inte använder kemiska bekämpningsmedel, geneteisk modifiering etc medan biodynamiskt odlat ställer krav på att hela gården där grönsakerna är odlas har ett kretslopstänkande. Alla grönsaker i ekolådan är ekologiskt odlade och vissa även biodynamiskt odlade. (Obs! Det jag skrev i mitt första inlägg om ekolådan är något felaktigt, det är altså inte i första hand ekologiskt utan uteslutande.)
1 kommentar:
Notera dock att biodynamisk odling också bygger på antroposofi och diverse mumbojumbo som att saker ska göras när planeterna står rätt och sådana dumheter.
Skicka en kommentar