15 mars 2008

Melodifestivalen direkt från min soffa 2008

Här är melodifestivalen live från min soffa i år igen. Första numret är bäst såhär länge, men var är telefonnumret? Vi inviger också 5.1-ljud för live TV. Vi har tidigare bara tittat på film. Men varför låter det inte som jag är i Globen?

20:15
Skall också säga att jag har inte sett någon delfinal förutom E-types nummer som ju tyvärr inte gick vidare.
Jasså är det nu det riktiga börjar?

Perrelli i svartvit! Men det är Schlager och kan ju sjunga trotts giftiga barnbaciller. Ljudnissen, VAKNA!!! Men Perrelli får godkänt. Hon återanvänder hårtorken från Carola och Fångad av en stormvind. Är Carola sparkad som Sveriges schlagerdrottning?

20:21
Luuk fånar sig. Ja.g har uppenbarligen satt en trend. Även medier som DN har följt mig.
Sibel börjar starkare hon är dock inte lika mycket schlager. Det låter som en tysk 80-tals ballad.

20:26
Min bisittare är ovanligt snäll såhär långt. Dags för Rongedal. Det låter Norskt. Deras namn. Låten känns mer som en dålig kopia av Erasure. Dansstegen tar vi från Herreys.
Bee-Gee:s med falsetliknande toner. Refrängen känns dock lite catchig, men jag hör inte vad de sjunger.

20:31
Jag måste påpeka att kommentarerna om låtarna läser ni först här. DN ligger efter.
Bentzing låter som grabbarna grus Orup, Glenmark, Strömstedt fast utan skäggstubb.

Ser nu at även SvD följer "Ett hus liv och lustar och andra livsaktiviteters" koncept.

20:36
Schlager grodan Pling dyker nu upp i "I love Europe". Inte visste jag att Sjögren var en smygrockis som gillar Europe som gjorde klassiker som The final countdown.
Fast hans låt borde gå automatgenerera i en dator utifrån Best of Vikingarna.
Jag bara frågar vad gör han här? De flesta bidragen från 60-talet är mer tidsenliga för 2000-talet än denna. Tyärr kan detta säkert gå hem hos centraleuroper.

20:38
Varför dessa fåniga presenter till artisterna?
Körpresentationen var finurlig.

20:41
Nu till damen som alltid skiner "Å jag är med i TV, thihi!". Amy Diamond! Hon har potential och scenvana. Men vi får vänta några år. Låten är dock plattare än en holländsk pannkaka. Men Amy du är bättre än Christer.

20:47
Sanna sätter sig på scenen. Jag antar en ballad. ... och verkar ha rätt. Kvällens mest vardagliga scenklädsel. Så inte schlager! Men hon kan ju fylla scenen utan extra paljetter. Bra låt men ingen schlager.

20:52
Nu får vi första låten på Svenska. Tur att vi har några beskyddare av det svenska språket och kulturen med nyckelharpa. Klassiskt nordmanintro. En välarbetad text. En första refräng som sätter sig. Denna skulle vi ta mediepoäng på i europa, tänk på alla skriverier det har varit här.

20:57
Nu kommer hälsotemat, Upp o hoppa. Även denna på svenska. Kan nog bli en sommarplåga, men är nog glömd innan dess. Är hon släckt med Peps Persson? Men en text behöver mer än tio ord.

21:02
Dags för BWO som redan i inledningen av dagens sändning kom med en nakechock. Det låter Alexander Bard lång väg redan i inledningen. Känns lite insprirerad av Secret Service och ABBA. Ligger klart på övre halvan av listan. BWO kan ju också det där med scenshow precis som Nordman.

21:07
Istället för att skänka pengar till något telebolag tar jag nog och sätter in pengarna direkt till någon bra organisation.
I sammandraget märker vi att även Bentzing sjöng på svenska. Så bra satte sig den.

Tipsen från soffan är entydiga Perrelli eller BWO men vi hoppas på Nordman.

21:11
Jag tror dock för att gå riktigt bra i Europafinalen tror jag vi borde satsa på något på Samiska i en fräsch och modern tappning. Det skulle troligen ge höga poäng från både våra nordiska grannar och de östeuropeiska länderna.

21:13
Soffan är uppenbarligen överens med andra sidan av Linköping.

21:25
Mer om melodifestivalen: 1, 2, 3, 4, 5.
Som ni märker bojkottar jag våra snaskiga kvällstidningar. Detta är en seriös blogg.

Nu är det dags för jurrygrupperna att rösta.

21:29
Efter tre grupper så leder Perrelli. Christer, Nordman och Frida har 0.

21:30
Nu fick Nordman poäng av fjärde gruppen. Perrelli har tagit alla fyra 12:or.

21:34
Perrelli får inte tolv poäng. BWO tar 12:an och nu 18 poäng efter Perrelli.

21:38
Christer får poäng, men fortfarande näst sist bara före Frida. Jag vet inte varför. Göteborgarna röstar helt annorlunda än alla andra med 12 till Rongedal.

Efter Sundsvall så ligger Rongedal 2:a före BWO och efter Perrelli. Men vad kommer svenska folket säga.

21:41
Frida får poäng av Malmö. Vi har uppenbarligen kompisröstning även inom landet. Sibel får sin första tolva av Malmö. Men det är hon värd. Vi har nu tre låtar på 66 poäng 36 poäng efter Perrelli.

21:47
Peter Settman avslöjar att den är efterfest hos honom. Så stockholmare som läser detta nu vet ni var ni ska ikväll. Tittarna får fortfarande rösta. Tycker det känns konstigt.

Nu en ny snabbgenomgång. Vissa låtar låter som att det fortfarande är första gången man hör dem andra som vilket radioskval som helst. Perrelli är fortfarande ett starkt kort men historiken talar ju emot då jurry och folket brukar rösta olika. Blir det BWO istället?

21:57
Denna där BG verkar ha självdistans. Juste val av låtar. Han borde börja samarbeta med E-type.

22:00
Vad har folket sagt?

22:05
Klas Kleve utvidgar konceptet med Samiskt uppträdande. Fixar du texten fixar jag renarna!

Förvånande men glädjande fick Christer bara 22 poäng av folket. Trodde att Amy skulle få mer av folket även om låten var lam.
Perrelli fick inte top men vinner ändå. Är hon för 2000-talet vad Carola var för schlagern på 1900-talet?

22:10
Ja då var denna kväll slut. Till entrévakterna för efterfesten: Släpp inte in ljudteknikern. Han förtjänar det inte. Skicka honom på 5.1-kurs istället efter att han har städat Globen.DN och SvD skriver om favoritseger.

3 kommentarer:

Camilla sa...

21:04 Sanna sjunger klart bäst men BWO borde vinna. /Camilla

BWO eller Perelli tror jag är de låtar som har en chans att komma någon vart. Bara det inte blir Sibel eller Sjögren som går vidare. /Hans

Klas Klever sa...

Det blir nog Bratzen alltså Perrelli menar jag, fast hon har ingen chans i Serbien.

Precis som du skriver borde man ha lite samisk etnopop med halvnakna renar för att gå långt i Europa.

Irland vinner väl med Dustin the Turkey och "Irelande douze points".

Anonym sa...

Det här är det enda jag såg av hela tävlingen. Bäst var Sanna, som väntat och sen kom Amy, som jag gillar skarpt, men hon behöver några år till. Men INGEN av låtarna var nå't att hänga i julgranen, de var ovanligt platta. /Gunnar