24 maj 2007

E4:an avspärrad av polis ger långa köer

Trafiken på E4:an mellan Linköping och Norrköping stog helt still långa tider under min resa till jobbet. Efter en dryg timme kunde jag nästla mig av E4:an och köra på mindre vägar för att ta mig fram till jobbet. Trafikrapporterna sa bara att det var köer på E4:an och att polis fanns på plats. Jag misstänkte avspärrning på grund av rånet (DN, SvD, Corren). Jag fick bekräftat av kollegor nu när jag kom till jobbet. De stannar och går igenom varje bil. Avspärrningen kan ju inte ses som helt lyckad då många med mig lyckades ta sig förbi den.

Restiden blev en och en halv timme jämfölrt med den normala på en halvtimme. Skulle jag inte lyckats ta mig av E4:an skulle jag troligen inte varit här än.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag tycker nog också att det var ett konstigt ställe att sätta upp en vägspärr på. Det är ju uppenbart väldigt lätt att svänga av vid Statoil/Norsholm och köra över Kimstad och sedan på igen vid Lövstad slott. Det borde ha varit mycket smartare att stänga av omedelbart före Statoil/Norsholm. Då måste man ju i princip avvika från E4 redan vid Linköping östra (Tallboda).

Anonym sa...

Hmmmm... tror kanske inte polisen är så korkad. Det var tvärstopp på den biten av E4 igår också. De håller på med ny vägbeläggning.

Tänk ibland är sanningen enklare än spionhistorerna :)

Magnus Runesson sa...

Vägbeläggningen är söder ut. Detta var nårgående sidan.

Anonym sa...

Jag och min jobbarkompis satt fast i bilkön i 1,5 timme innan vi kom loss. Det kostade oss 2000 kr exkl. moms eftersom vi blev 2 timmar sena till ett möte i Norrköping.

Man kan ju undra hur mycket pengar polisens smarta spärr kostade totalt med tanke på hur många som satt fast i kön. Klockrent!