F(a)RA för FRA-lagen
P1 journalisten Christoph Andersson skriver idag på DN om likheterna mellan Stasi och FRA om den nya FRA-lagen går igenom. Efter gårdagens avslöjande om felaktig lagring av uppgifter så kommer vi nog i framtiden kunna hitta både en och annan mailkonversation om helgplaner och semestrar i FRA:s arkiv.
Samtidigt skriver DN att de tre mest kända tveksamma borgliga ledarmöter har bestämt sig för hur de skall rösta. De har dock inte avslöjat om det är ja eller nej. En av de tveksamma är Annie Johansson (c) som kryssades in i riksdagen. Hon konstaterar i samma DN-artikel att röstar hon nej så måste hon förklara sig för regering och parti och om hon röstar ja måste hon förklara sig för väljarna. Låt oss se om personvalet har någon betydelse.
Försvarsministerns statssekreterare försvara lagen med att andra länder har liknande lagar. Snacka om att falla för tryck utan egen vilja. Jag trodde politiker var personer med egen vilja och som vågar stå för sina ståndpunkter när det blåser. Fast den tron förstördes ju den 11 September 2001.
2 kommentarer:
Jag gissar att lagen kommer att röstas igenom, vilket i så fall innebär att alla kommande borgerliga uttalanden om personval bör bemötas med ett hånskratt. Här finns en möjlighet att visa fördelarna med personval. Ta den!
Här har nu Göran Pettersson (m) lämnat en förklaring till varför han röstar Ja.
http://dinledamot.blogspot.com
Eftersom han bor i vår kommun Norrtälje, har jag skrivit ett mejl till honom som riksdagsman och ett mejl som lokal politiker, men det var först när jag gick in på hans blogg och lämnade en kommentar som han svarade.Jag replikerade då att jag förstod att han som tidigare anställd i försvaret (innan hans regemente las ner)kände för FRA:s intresse, men vädjade att han skulle väga in även andra intressen ochhär hänvisade jag bl a till Jur dr Mårten Schultz och professor Erik Svensson; men utan framgång. Nu börjar jag undra: - Hur många före detta försvarsanställda sitter i regeringen och i riksdagen?
Skicka en kommentar