2 mars 2007

BBC + YouTube = Sant

Flera medier, däribland DN, rapporterar idag om att BBC och YouTube kommer att börja samarbeta. BBC kommer att lägga upp sitt material på siten YouTube. Jag gick vidare och sökte på BBC:s site och hittade mer information och hittar att de kommer bla lägga upp hela serier så som Dr Who, Top Gear samt också nyhetsklipp.
En stor fördel med att BBC använder sig av YouTube är att det blir enkelt för oss, som använder alternativa operativsystem på våra datorer, att titta på TV via datorn.

I jämförelse med detta känns SVT:s site Play enbart rörig. Sökning och navigering fungerar dåligt, exempelvis finns ingen ordentlig bakåt funktion. Det är också svårt att få det och fungera bra om man inte kör Windows. Detta är extra klandervärt då bland annat fler och fler skolor (exvis Eksjö och Motala kör Linux på sina utbildningsdatorer. Skall inte dessa elever kunna nyttja SVT:s material? Det videomaterial som BBC redan idag har på sina siter är lätåtkomligt även för Linuxanvändare. SVT, det är dags att ni tittar på hur bra och populära videositer som YouTube och GoogleVideo hanterar sitt videomaterial och att ni ser till att blir lika lättanvända för alla.

Inga kommentarer: