6 mars 2007

Även en blind höna ...

I söndags satt jag och felsökte mitt TV-kort till datorn och blev ganska säker på att det är trasigt. Kikade då på att köpa ett nytt kort, men hade svårt att hitta något vettigt. Då damp det ner reklam i pappersbrevlådan från SIBA som sålde en KISS DP-588 analog hårdiskinspelare med nätverk för 1990kr med 80GB hårddisk. Lite googlande gav mig information att den verkar vettig. Man kan dela filer med sina datorer etc.
In i bilen och köpa en. Kunden innan frågade efter samma pryl, säljarna hade ingen koll på att de fanns på erbjudande. Efter att jag pekat ut den i reklambladet rotade de fram några från en hylla bakom 160GB-varianterna. När jag och den andra kunden hade fått varsin hade de 2 st kvar. Så stort lager hade de.

Hem glad över att lyckat snuva en stor butik på att faktiskt kunnat nyttja deras erbjudande. När jag packar upp spelaren så saknades antennsladd och fjärrkontroll. Typiskt! Gick inte ringa och butiken hade stängt.

Måndag morgon rinnger jag SIBAs kundtjänst och påtalar problemet. Svaret är att SCART-kontakt inte ingår. Jag svarade att det gjorde det visst men att det var färrkontroll och antennsladd som saknades. De lovade att butiken skulle ringa mig under dagen.

Gissa min förvåning när de ringer mig på lunchen och frågar om jag vill komma och hämta dem eller om de skall skicka sakerna. Jag åker och hämtar dem efter jobbet så jag slipper vänta på posten.

Väl hemma igen så kan jag konfigurera upp den och testa den. Den känns ganska trevlig. Några smärre störmoment och jag saknar några enstaka funktioner. Hoppas dock på att det fixsas när jag uppdaterat firmware och kopplat den mot webbtjänsterna. På det hela taget är jag nöjd med mitt köp.

Nu skall man "bara" digitalisera alla videofilmer och jag kommer ligga lågt med MythTV. Kiss har också lärt sig sina läxor att följa GPL och andra open source licenser. Så nu pekar de snyggt ut sina källor.

3 kommentarer:

Hans Persson sa...

Om man spelar in något på den där, kan man alltså hämta över den filen till datorn sedan och bränna på DVD? Kan den där spela upp filer jag har på datorn? Intressant, i så fall. Jag gillar inte att det jag spelar in på vår nuvarande digitalbox/hårddiskvideo blir instängt i den boxen.

Magnus Runesson sa...

Hans: Yes! Stämmer. Hämta videos från spelaren med ftp, kan också skriva till den med ftp.

I nuvarande firmware version så behöver man en liten server på sin dator om man vill streama film till burken. Finns opensourcevarianter. Googla på kiss och linux.
Enligt releasenötterna så kan den senaste firmwaren spela upp videos direkt från en http-server. Firmware uppgraderar man genom att bränna en CD och stoppa den i DVD-spelaren och boota om den.

Skall göra uppgradering i helgen.

Hans Persson sa...

Det låter ju faktiskt som om någon tänkt till för en gångs skull.