22 februari 2008

Rosenbad - lögnens högborg

Ytterligare en lögn från regeringen har dykt upp idag via SR:s Ekoredaktion och sedan i SvD och DN. Rekryteringen av Odenberg skedde inte i konkurrens och genom utannonsering av tjänsten. Förra regeringens utnämningspolitik var inte bra, men de var åtminstone ärliga med hur det gick till. Det är bättre än som nu när man ger sken av att det är en oberoende tillsättning, men i själva verket bara ett spel för ... ja för vem?

Det känns som att vår regering har fått sitt mandat på lögner. Lögner om öppna rekryteringrar, om oförändrad bensinskatt etc. Man börjar ju undra vad vår demokrati är värd när makthavarna tillskansar sig makt genom lögner. Är man verkligen berättigad till att kalla sig förtroendevald om man ljugit för den som givit än sitt förtroende?

På samma sätt som Rysslands Putin kallar sig demokratiskt vald och vi i väst kritiserar det så bör våra "förtroendevalda" fundera på om de verkligen kan kalla sig för förtroendevalda.

Jag mår illa när jag hör Reinfeldts och Olofssons bortförklaringar.

4 kommentarer:

Hans Persson sa...

Om man höjer bensinskatten trots löften om motsatsen så är det ok för mig.

Magnus Runesson sa...

Det har inte med att göra om det är ett bra eller dåligt beslut. Det handlar om att man inte kan lita på de besked som gavs under valrörelsen. De var väldigt tydliga på punkten att bensinskatten inte skulle höjas.

Sedan tycker jag det är rätt att höja bensinskatten.

Vad är det nästa gång de säger en sak och gör en annan?

Hans Persson sa...

Löften avgivna under valrörelsen är just det: avgivna under valrörelsen. Det betyder att de har som målsättning att arbeta för att sikta på att få med det på dagordningen, ungefär. Åtminstone om man har tur.

Magnus Runesson sa...

Det är ju ganska kraftig skillnad mellan löfte och försöka arbeta där mot jämfört med en totalomvändning.