26 januari 2008

Svamprisotto med tryffel

Dagens middag blev svamprisotto med karljohansvamp och champinjoner garnerad med tryffel och tryffelolja. Gudomligt gott! Till efterätt blev det mandarinsorbé garnerad med vit toblerone. Även denna alldeles utmärkt. Till detta drack vi en Louis Sipp Pinot Blanc 2004. Den är lite vattnig och smaklös för vår smak.

Tryffel och torkad karljohansvamp köpte vi när vi var i Rom nyligen. Vinet är från förra sommarens Europa-semester. Receptet till risotton tog jag från Jamie Olivers bok Cook with Jamie. Det är en skam att den inte verkar komma ut på svenska.

Receptet för mandarinsorbén är enkelt. Frys in skalade mandariner. Tag ur dem ur frysen precis innan serveringen och riv dem. Serveras i små glas. Enklare efterätt är svårt att hitta.

3 kommentarer:

Hans Persson sa...

Receptet till risotton tog jag från Jamie Olivers bok Cook with Jamie. Det är en skam att den inte verkar komma ut på svenska.

Eller så ligger de helt enkelt efter. I mars kommer en svensk utgåva av Jamie at Home: Cook Your Way to the Good Life.

Magnus Runesson sa...

Tror tyvärr inte det. Den kom ut långt före Jamie at Home. Jag tror snarare att det svenska förlaget ser den som förstor konkurrent till sin egen stora kokbok Bonniers Kokbok.

Hans Persson sa...

Det är inget som säger att de ger ut dem i samma ordning på svenska som de kom ut i original. Skriv till det svenska förlag och fråga!