22 oktober 2007

Gourmé helg i Stockholm

Som Maria redan har skrivit om så var vi i Stockholm under helgen. Jag tänkte bara kompletera lite.

På vägen upp stannade vi i Saltåkvarn och handlade lite olika Ekologiska produkter. vi handlade Dinkelmjöl, Müsli, bullar, bröd mm.
Vi tog en sväng till Marias farmor innan vi fortsatte till härberget hos svärmor.

När jag fyllde år nyligen så fick jag av mina föräldrar biljetter till Franska vin- och gastronomidagarna i Spegelsalen på Grand Hôtel. Vi gavs möjlighet att prova ett brett utbud av franska viner, både i stil, smak och pris. Vi hittade några nya intressanta viner som vi definitivt vill dricka mer av. Men också ett antal sötsliskiga som vi kan hoppa över. Bland de vita vinerna så ligger våran "egen" vinbonde Jean Wach med sonen Raphael fortfarande i top. Tyvärr så finns hans viner inte i Sverige. Ett annorlunda och ovanligt vitt vin vi hittade var Domanie du Vieux Lazaret Blanch (83891) 179 kronor. Det var kraftigt, vilket känns ovanligt att säga om ett vitt vin. Det borde fungera utmärkt till rött kött liksom fisk.
Bland de röda vinerna var det mest prisvärda definitivt J&F Lurtons Merlot de Bordeaux (4193) för endast 75 spänn. Perfekt till grillat, eller varför inte en nylagad rostbiff i höstmörkret.

Trots att vi är bortskämda med Norins ost här i Linköping så hittade vi några riktigt mumsiga kandidater bland ostborden. Bland annat en underbart krämig getost.

Det fanns också en mindre avdelning med andra franska delikatesser och böcker. Vi köpte en bok om vi i Provence.

På vägen hem från Stockholm på Söndagen stannade vi till i Norrköping och gick på Bauhaus. Vi köpte nya, skruvlösa, trösklar till vardagsrummet. I tapethönan hittade vi Wall Cover, en slags tapet som gör att man kan slippa bredspackla underlaget innan man tapetserar. Man kan också måla direkt på Wall Cover. Till skillnad från tidigare varianter vi har sett så hade denna en trevlig putsliknande struktur. Så vi slog till och inser att vi kommer spara många timmars arbete i vardagsrummet. Vi kommer att måla den, troligen med någon väggfärg från Biltema. Så nu känns inte jobbet i vardagsrummet överdådigt för att bli klart till jul.

Inga kommentarer: