29 april 2007

Utflykt till Lövstad slott (uppdaterad)

Vi började dagen med en utflykt till Norrköping. Under utflykten prövade vi vår nya bilnavigator (Fujitsu-Siemens Pocket Loox N100) som kom igår. Den visade sig att fungera bra. Det svåra är att veta vilken adress man skall mata in.
Vi besökte först Bauhaus. Där hittade vi äntligen en tröskel till gästrummet och arbetsrummet som vi ville ha. Vi hittade också material för att bygga sängbord till gästrummet. Sedan åt vi en hamburgare till lunch innan vi fortsatte till vårt egentliga mål, invigningen av Linnéutställningen på Lövstad slott. Det är ju som bekant Linnéåret i år då det var tre hundra år sedan han föddes. Utställningen invigdes av Landshövding Björn Ericsson (se bilden). Bakom honom står 1:e konservator för Östergötlands länsmuseum Eva Ringborg.
Utställningen var inte speciellt stor men är värt ett besök om man ändå har vägarna förbi. Man kan ju också passa på att njuta av omgivningarna till Lövstad slott.

När vi kom hem så monterade vi tröskeln till gästrummet. Sedan började vi städa förrådet på bottenvåningen. Vi tog bort en hylla och stälde in den gamla bokhyllan från gästrummet där. När vi hade plockat in allt så hade vi fått in det vi tidigare hade i förrådet, alla verktyg och en del prylar som tidigare stått i gästrummet.

Slutligen lagade vi mat. Kassler i en sås av cream fresh och lök.

(Korrigering av namn och titel.)

Inga kommentarer: