16 april 2007

Översjukskrivning är OK för chefer

Här har vi en stor debatt i landet om att folk översjukskrivs. Som vanligt är det OK för höga chefer som inte gjort/klarat av sitt jobb att dessa sjukskrivs. Vi vanliga dödliga får istället skit om vi blir sjuka och behöver sjukskrivas för att våra chefer inte ger oss en rimlig arbetsmiljö.
Senast i raden är socialchefen i Vetlanda, enligt DN och SvD. Skulle politikerna och socialen tagit tag i problemet i höstas när det först uppdagades att ett misstag skett så skulle vi inte varit i dagens situation. Vad som gått fel i själva fallet Louise vill jag inte gå in på då jag inte följt rapporteringen. Har man gjort fel så får man faktiskt ta tag i saken och rätta till orsakerna till felet och inte hoppas att ingen upptäcker det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas försäkringskassan kollar upp hans sjukskrivning, låter lite mysko

Anonym sa...

Jodå när jag gick 75%ansåg f-kassan att kan man vara på jobbet 75% så kan vara där 100%. Därmed så rök min möjlighet att vila upp mig. Det var ingen som fråga om jag var 25%för mycket redan. Det är stor skildnad att vara på arbetet och att utföra ett arbete till 100%. Men jag tillhör gräsroten och ingen socialchef. Men som allt annat så är det väl för känslig när högdjuren gör fel.

Anonym sa...

På de flesta socialtjänstkontor är vanliga anställda tjänstemän ofta sjukskrivna för psyokosociala stress och utmattningssjukskrivna och då ofta efter att de varit kritiska mot attityder och jargong som motarbetar socialtjänstens syfte att hjälpa människor. Av egen erfarenhet vet jag att man gör allt för att slippa dyra och "tunga" ärenden utan sitter i sina inpinkade revir utan vilja att samarbeta me polis och skola. "Besvärliga" anställda som är engagerade och ser människor och vilka behov de har blir systematiskt utsatta för trakasserier tills de inte orkar längre. Jag vet ju inte hur profesionella och engagerade personalen på soc varit men nog måste det väl funnits någon som förstått och velat agera i fallet Louise. Hur mår de? Det är dags att granska arbetsplatserna där våra offentligt anställda och numera sjukskrivna arbetat och varför de blivit sjuka av mental ohälsa. De ska till varje pris tillbaka till helvetet som gjort dem sjuka. Det finns forskning som visar att en stor del av svenska chefer är psykopater och det finns tusentals skäl att misstänka att så är fallet. Hoppas att media tvingar fram en översyn av hela det ruttna systemet inom socialtjänsten.

Mr M sa...

Hoppas att Vetlanda kommun begär sjukintyg från första dagen av Ola Götesson.
Var jag taskig nu?
Nja, det var ju han som började. För om det inte var medvetet det han gjorde eller inte gjorde så är han ju inkompetent och då skall han väl inte vara chef över en så viktig verksamhet?