17 mars 2009

Girigheten har fått ett nytt ansikte

Ingvar Skeberg, numer fd vice VD på AMF , har nu blivit det senaste ansiktet på girighetens collage. Han nyttjade information vi andra inte kunde få dela av och flyttade sina pensionspengar innan AMF gjorde sänkningen. Hur kan han anse att detta är god tro?

Det är hög tid att göra attitydundersökningar på personer som rekryteras till ledande poster.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, direktör Skenberg har verkligen gett girigheten ett ansikte i dubbel bemärkelse!

Anonym sa...

Värst är att det finns massor som inte vill vara med på bild.

Anonym sa...

Det är väl självklart att en vVD eller alla andra sunda mäniskor använder sitt huvud och gör vad man kan för att rädda den lilla del man kan få kvar av sin pension. Det var helt officiell info den 19 jan 2009 att AMF troligen kommer att behöva göra ett återtag som man/AMF också gjorde den 1 feb 2009. kolla tex följande publicering av tidningen E24 som gjordes innan AMF gjorde återtaget http://www.e24.se/pengar24/pension/artikel_1010587 .e24
Så innan ni bara klagar och skriver om insider som inte är korrekt...läs på om vad som händer i de olika bolagen så kanske ni också kan göra något smart med era pengar innan de är borta. Han är bara ett offer som offras av nuvarande VD Ingrid Bonde som för övrigt kommer från Finansinspektionen...och det är väl därför hon vill rapportera honom och händelsen dit!

Magnus Runesson sa...

Grejen är att han sitter i verksamheten och har därmed mer info än vi. Han vet hur resonemanget gått, hur stor sannolikheten är att det som sägs blir av. Vi vanliga har inte tillgång till all den info. vi har fått den som ett sammanfattat pressmeddelande.

Därmed bör man som ansvarig i en verksamhet iaktaga mer försiktighet.

Lämpligen borde även denna typ av verksamheter ha samma anmälningsplikt som finns vad det gäller börshandel. Vilket de tyvärr inte har idag.