27 november 2006

Glocalnet är låga

När jag idag lagade kvällsmat ringde telefonen och Maria svarde. Det var telefonförsäljare från Glocalnet. Hon sa att vi inte var intresserade men säljare insisterade att få prata med mig. Big misstake! Vi är Nix-registrerade sedan länge. Jag påtalade det för säljaren. Svaret blev att jag skulle klaga hos Nix. När jag frågade om de kontrollerat mot Nix fick jag svaret att hon bara ringde det datorn så åt henne att ringa. Hon menade sedan att de fick ringa för jag varit inne på deras hemsida och undersökt om de kunde leverera bredband. Hon kunde inte svara för varför detta kunde anses OK eller hur vidare det var avstämt att kunna ses som branchpraxis. Det vore som om jag går in på IKEA och tittar på möbler, sedan ringer de mig och vill sälja till mig. Jag har aldrig på deras sida godkänt att de får kontakta mig.

Enligt telemarketinglagen så är en telefonförsäljare på en direkt fråga om vilket telemarketingbolag man ringer för skyldig att svara. Jag ställde frågan två gånger och hon envisades med Glocalnet. Jag påpekade att om hon inte får sin lön från Glocalnet begår hon ett lagbrott. Då kom det fram att hon ringde från bolaget Transcom AB.

Glocalnet borde nog ta och fundera på sitt ryckte. Om det anses OK att ringa för man har sökt på deras site så undrar jag varför Telia, Tele2 och Bredbandsbolaget inte har ringt då det är stor konkurens efter nya kunder och jag även har sökt hos dem. För det andra bör de se till att välja telemarketingföretag som är villiga att följa lagen för telemarketing.

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha, lägg bara på istället när du hör att det är en telefonförsäljare. Så patetiskt när sådana som du försöker driva med dem och bli sura för att de ringer. Händer antagligen inte så mycket i ditt liv eftersom du orkar klaga så mycket på ett samtal från en telefonförsäljare ;S

Anonym sa...

Jag känner samma sak som anonym. Skämmes vuxna karl som sitter och gnäller som ett barn!