4 juni 2006

Look mam, No kitchen!!!

Nu har det hänt massor på två dagar. I fredags åkte jag och Svensson och handlade lite materiel och annat nyttigt medan Maria målade väggen en andra gång.
När vi kom hem upptäckte vi av en slump att IKEA av någon anledning på ett papper skrivit nuvarnade adress och på ett annat våran gamla. Det blev en del telefonsamtal för att ordna upp det. Nu hoppas vi att sakerna kommer rätt nästa vecka.
Sedan var det dags att riva skåp. Vi började med överskåpen och gick på kaklet. När man tar bort kaklet så går man igenom gipsväggen av bara farten oavsett om man använder borrhammare eller gör det manuelt med bräckjärn. Dock sitter kaklet på liggande gipsskivor som visade sig enkla att byta ut. En ordentlig spikutdragare skulle vara bra till hands. Vi åkte till Biltema och införskaffade en sådan för 79kr samt mat på Max.
Efter väl placerade hamburgare började vi kika på vattnet och kunde kvickt dra slutsatesen att det inte bara gick att stänga av vattnet till köket utan allt vatten behövdes stängas av. Att vara utan vatten är inget skoj. Vi beslöt att införskaffa kranar för att kunna tänga av vattnet till bara köket. Det kan vara trevligt att i framtiden även kunna tänga av vattnet bara i köket. Det började bli sent så vi avslutade kvällen med att göra upp en inköpsliasta för morgondagen:

  • Två kranar från Jula för att kunna stänga av vattnet till diskbänken.
  • En utanpåliggande kontakt att koppla in mikron i.
  • Gipsskuvor från ByggMax.
  • Nya dörrfoder, medans vi ändå var på gång.
  • Ljudisolering för ventilationssystemet.
Lördagen inleddes med en inköpsrunda. Det visade sig dock svårt att få låna släp från bygghandel och föreningen då de var upptagna hela dagen. Så vi köpte ett takräcke på Mekonomen. Vi hade ändå funderat på ett sådant. När vi kom hem åt vi grillade korvar till lunch innan vi gav oss på nederskåpen. Först kopplade vi ur vattnet och kopplade in kranarna. På med rejält med gängtejp. De håller tätt!
Vi ville helst inte ta sönder stommarna utan de ska få ett nytt hem i Svenssons snickarlokal. Därmed var vi mer försiktiga än vi annars skulle behövt vara. Svensson blev dock överlycklig när han äntligen fick inviga sin tigersåg. Nu var allt borta från köket som skulle bort, "bara" återuppbyggningsarbete kvar. Förutom att vi insåg att de nya överskåpen är ca 10 cm djupare. Vi kommer därmed behöva draut ventilationstrumman 10 cm. Ett mindre jobb, men det måste göras för man vill inte ha den kanten ovanför skåpen och städa.
Kvällsmat med grillad fläskfilé och Gnocci kokat på gasolköket. Vi avslutade kvällen med att montera gipsskivorna och sortera bland skräpet på verandan. Man har mycket skåp och prylar i ett kök.

Inga kommentarer: