1 juni 2006

Bevista framtiden idag

Efter ett drygt halvårs väntan så har äntligen Ubuntu 6.06 LTS släppts. Det är deffenitivt ett system som alla kan köra. Man slipper problem med virus, patcharna är mindre och färre än från det blå i Redmond. Om man ändå är osäker. Ladda ner installations-CD:n eller beställ en CD helt gratis, inte ens frakt tillkommer. Starta om din dator. Vips får du en fullt fungerande miljö utan att något har skrivits på din hårddisk. Installations-CD:n innehåller nämligen en LiveCD, det betyder att du kan testa Ubuntu på din dator utan att någon krånglig installation.
När du sett ljuset och insett att du vill lämna det kalla blå och gå till den fina varama sköna gul-bruna savahnnen så klickar du bara på Install-ikonen. Du behöver svara på var du bor för att få klockan och tangentbord rätt, skapa ett användarnamn. Välj standardvärdet vid förberedelsen av disken. Sedan rullar det på medan du tar en kopp The och din värld kommer bli mycket mindre bekymmersfri. Du får med Office-paket, ICQ/MSN/AIM-programvara, Webbläsare, Mailprogram, Spel mm. Saknar du radio, film mm så är det bara att surfa in på Easy Ubuntu talar den om exakt vad du skall göra. Det är nästan lika enkelt som installationen.
Inte bara det... Behöver du hjälp kan du få det på svenska eller engelska gratis. Hjälp finns också på många andra språk.
Nu när alla dina vänner kommer bli avundsjuka kan du beställa några CD till och dela ut till dem, om du inte vill låna ut din egen. Det är helt gratis och lagligt. Du kommer inte få BSA eller någon annan efter dig, förutom möjligen Bill.

1 kommentar:

Hans Persson sa...

Jag ska definitivt uppgradera, men jag fegar och väntar tills efter kursen jag ska hålla i nästa vecka.