18 maj 2009

Skicka Hägglund på Internetkurs

Jag lyssnade lite på partiledardebatten igår på SVT. (DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD) Göran Hägglund (KD) borde nog gå en kurs i Internet. Han hänvisade glatt till att det finns legala alternativ så som Spotify där man kan betala och ladda ner en låt. Här har vi två fel. Det största felet är att man i Spotify inte köper enstaka låtar som Hägglund hävdar. Tjänsten är inte heller en nerladdningstjänst där du har kvar din fil när abbonemanget upphör. När abbonemanget upphör tappar du också all tillgång till den musik du lyssnar på.

En kort stund trodde jag att Mona Sahlin hade fattat fildelardebatten när hon började prata om att man måste samordna lagar som IPRED, Telekompaketet mfl. Hon "glömde" dock helt att man måste titta över och mordernisera och göra upphovsrättslagstiftningen realistisk. Det är inte realistiskt att ett verk är skyddat i 70 år efter skaparens död.

PS! Ja jag vet det går alltid ladda ner och spara saker som skickas över internet. Men det är inte för den normala användaren. DS!

Inga kommentarer: