25 januari 2009

Kycklinggryta med advokado, fetaost och tomat

Idag har vi ätit en gryta med kyckling, advokado, fetaost och tomat. Mycket gott och för att inte tala om enkelt. Vi åt Burgul till. Receptet är för fyra personer.

Jag började med att tillaga burgulen. Den skall småkoka i cirka 20 minuter. Under tiden hinner man göra resten av grytan. För fyra portioner tar jag 3dl Burgul, 6dl vatten, lite olivolja och salt. Låter det sjuda tills vattnet är uppsuget. (Dvs på samma sätt som ris.)

Till grytan behövs:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 advokado
  • 6 körsbärstomater
  • Ett paket fetaost
  • 2dl Cream Fraich
  • 2 dl mjölk
  • ½msk mjöl
  • salt
  • peppar
  • smör
Skär ner kycklingen i bitar. Jag valde att skära i ganska små bitar, men det går göra efter smak.
Fräs kycklingen i smör i en panna eller gryta så den blir genomstekt. Peppra och salta.

Under tiden skär du tomaterna i fjärdedelar samt advokado och fetaosten ungefär lika stora bitar.

Blanda ut mjölet i mjölken.

När kycklingen är genomstekt slår du på cream fraich och mjölken med mjölet. Låt allt koka ihop några minuter.

Slå i fetaosten, tomaterna och advokaden. Smaka av och låt det bli varmt.

God spis!

Jag måste rekommendera ICA:s Ekologiska och kravmärkta fetaost. En helt underbar ost, lite mer salt än många andra fetaostar. Den kostar cirka en krona mer än andra märken, det är en väl värd investerad krona.

Inga kommentarer: