16 december 2007

Köttbullar, massor

Idag har jag gjort massor med köttbullar från 1,6kg köttfärs (centralförpackad). Självklart har jag använt mitt gamla vanliga recept som jag fått av mamma och som hon i sin tur har fått av min farmor. Tyvärr tog våra skorpsmulor slut så jag fick tillverka egna utav knäckebröd och rostbröd innan jag kunde ge mig på köttbullarna.

Blanda:

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
Låt detta svälla i 10 minuter.
  • 3hg köttfärs (välj blandning av fläsk och nöt efter behag)
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
Blanda detta väl med de förvällda ströbrödet. Jag brukar göra det med händerna då jag tycker smeten blir mer lättarbetad när man sedan rullar köttbullarna. Rulla sedan köttbullarna och stek dem. Detta recept går lika bra till biffar eller köttfärslimpa. För limpan gäller 175 grader i ca 45 minuter i mitten av ugnen.

Jag vet att de flesta har lök i sina köttbullar, samtidigt är det många barn som inte tycker om lök.

Vi åt köttbullar och stuvade makaroner till middag. För mig är det farmor-mat medan för Maria är det Mormor-mat.

1 kommentar:

Unknown sa...

Så gott det lät med köttbullar och stuvade mackaroner. Det måste vi ha en dag den här veckan.
/Camilla