2 juli 2006

Premiär beanäs.

I fredags var vi på IKEA och kollade hur vi skall göra med vår mikro där plattan inte snurrar runt. Det blir att ringa Uffes nästa vecka så fixar de den. Vi köpte också besticklådor, Vattenkittel som piper när det kokar och mer skydds/glidstop-plast. Vi skulle också köpt Lysviks-beslysning som bänkbelysning. Men kontakterna var slut så det blev inget med det. Skall komma under kommande vecka.
Innan IKEA var vi på stan och bunkrade ost på Norins och lite vin från systemet.

Lördagen inledde vi med at lasta bilen full med kartonger. Det blev fullt i bagaget, baksätet och på taket. Vi körde sedan dessa till återvinningen. När vi kom hem började vi fylla lådor och organisera i köket. Gästrummet är nu nästan tomt med kökssaker och vi verkar ändå ha plats över i köket. Trotts att vi tagit in endel från tvättrummet till köket. Trådbackar och lådor till grytor och pannor gör det lättare att organisera och hitta utan at det efter ett tag ser ut som ett slagfält i skåpet.



Framåt kvällen började vi laga den första riktigt seriösa maten i det nya köket. Vi har tidigare fuskat med lite kycklingpasta, korvstroganof och soppa. Det blev ryggbiff med ugnsstekt potatis, hemlagad beanäs och egenodlad salad. Riktig Beanäs är mycket bättre en torr i påse samt inte speciellt svårt på en bra spis. Det är bara att vispa på. Gårdagens blev nog en av de bästa jag gjort. Bra vin samt färsk fransk dragon och persilja från trädgården.
Mums!

Idag städar vi och putsar fönster.

Inga kommentarer: