28 maj 2006

Glasfiberväv sticks och kliar


Efter frukost åkte vi och handlade färg och nya rollerrullar på Biltema och bets för listerna på K-rauta. Efter att vi hade ätit slipade vi spacklet från gårdagen och några tydliga tapetkanter. Målade med ny vit färg bakom elementet.

Sedan var det dags att stänga av strömen för att sätta upp glasfiberväven. Uppsättningen var förvånandsvärt enkelt då ingen av oss tidigare har tapetserat.Glasfiberväv sticks och kliar dock en hel del. Anledningen att vi valde glasfiberväv är att det är mer tåligt än vanlig tapet mot vatten mm. Vi har satt upp alla border utom de som kommer sitta närmst köksbänken. Till skillnad från hur det var tidigare så har vi tapetserat bakom hela högskåpet, kylen och frysen. Om någon dag eller två kan vi måla väven.

Hans undrade i en kommentar om erfarenheter med Ubuntu 6.06 LTS (Dapper). Vi har faktiskt redan haft en Dapper körandes i en dryg månad på Marias nätbotande dator. Det har inte varit några större problem som jag kan binda direkt till Dapper. Det har varit lite problem att den har fått för sig att skrivarna som är kopplade till skrivarservern är pausade samt att jag inte fått till att highscorelistorna skall vara gemensam för alla datorer. Stöd för propitära format stoppar man enklast in med hjälp av Easy Ubuntu. Man märker också ordentligt av de nya minnesoptimeringarna som är gjorda i Gnome. Så passa på, upplev löftena i Vista redan den förste juni och installera Ubuntu 6.06 LTS.

Inga kommentarer: