16 september 2006

Vart är vi påväg?

I torsdags var jag och förtidsröstade. Måste säga att det var det svåraste valet hitentills. Hela valåret har varit mycket skandaler och smutskastning. Valarbetare skyller på att de inte känner till lagen att det är olagligt med datorinterång. Skulle jag komma undan med det om jag gick in till grannen och tittade runt?
Igårkväll titade jag på SVT:s valdebatt. Där sköljer det ut påståenden och siffror som de inte är överens om och så ha det varit hela valrörelsen. Jag önskar att journalisterna rent generellt följer upp denna typ av påstående bättre än att bara refererar.

Vidare så lyssnade jag i dag på programmet konflikt på P1. Här har de ett repotage om en, förlåt uttrycket, helsvensk som har konverterat till Islam. Storbritanien anklagar honom för terrorbrått. Han tas in för förhör här i Sverige. Hans bostad och hans tidigare fruars bostäder utsätts för husransakan. Datorer mm beslagtas. Han får inte veta vad han är anklagad för eller varför. Underlaget som åklagarn bygger sina beslut på har inte diarieförts och har återsänds till Storbritanien vilket gör det omöjligt att granska fallet i enlighet med vår offentlighetsprincip och rättssäkerhet. Detta är tyvärr inte enda fallet jag hört om. Tyvärr tycker både S och aliansen att detta är helt OK. Det tycker inte jag. Jag vill inte leva i ett samhälle där jag kan bli utfrågad och utsatt för husransakan utan att veta vad jag är anklagad för. Skulle jag vilja det kunde jag flytta till en lämplig diktatur.
Det är dags att sluta sitta som knähund i andra regimers knä. Vi måste stå på oss om våra rättigheter och ha en rätt till ett privatliv. Om det kränks skall vi få veta varför. Det är dags att sätta stopp för detta NU. För går vi förlångt här så är det omöjligt at backa. Arbvetsrätt, finansiering av vård an vi alltid ändra på om det blir fel. Men har vi blottat oss helt mot främande makter kommer vi inte kunna ta tillbaka vår frihet.

1 kommentar:

Hans Persson sa...

Man skulle ju kunna hoppas på att filmen Brazil skulle fortsätta att vara science fiction, men scenen när mannen i familjen hämtas av en kommandostyrka som borrar sig in genom väggar och tak och buntar ihop honom till ett paket ser allt mer ut som en dokumentär.